Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ


Με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στο Γ.Ν.Δράμας, πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια των γραφείων του σωματείου των εργαζομένων. Το σωματείο των εργαζομένων σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου, κατάφερε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου και θα στεγάζεται το σωματείο. Επίσης το Δ.Σ. του σωματείου θέλει να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό καθαριότητας για την δωροεπιταγή που έδωσαν στο Δ.Σ. και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών του σωματείου. 










ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 




ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ

«Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Δράμας…» | Χρονικά της Δράμας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Απολογισμός Δ.Σ. για τον πρώτο χρόνο διοίκησης του.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ


Το Σωματείο Εργαζομένων σας ενημερώνει για τα πεπραγμένα του κατά την πρώτη χρονιά της διοίκησης που προέκυψε από τις εκλογές τον Απρίλιο του 2017.
Η νέα διοίκηση κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις:
  • Η πρώτη κατεύθυνση είχε να κάνει με την οργάνωση της λειτουργίας του σωματείου και
  • η δεύτερη κατεύθυνση είχε να κάνει με προβλήματα που προέκυψαν για τους εργαζόμενους.
Έτσι λοιπόν όσο αφορά την οργάνωση του σωματείου προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες που είχαν να κάνουν με την τακτοποίηση του σωματείου σε θέματα οικονομικών και εφορίας καθώς πλέον όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να κάνουν φορολογικές δηλώσεις και να είναι τακτοποιημένα απέναντι στην εφορία.
Απευθυνθήκαμε σε λογίστρια και έγινε η τακτοποίηση προς την εφορία όλων εκείνων των ετών που προβλέπονταν από τον νόμο (από το 2011 και μετά) και για όλα αυτά θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας. 
Προχωρήσαμε και καταφέραμε να αποκτήσουμε πλέον γραφείο για το Σωματείο μας. Είναι ένας χώρος απέναντι στα προκάτ και μας παραχωρήθηκε από τον κ.Διοικητή για τις ανάγκες του σωματείου. Έτσι λοιπόν τώρα πλέον οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο σωματείο, στα γραφεία μας, και σε ώρες και μέρες που θα αναγράφονται στην είσοδο των γραφείων.
Επίσης:
  • προχωρήσαμε στην εξόφληση των υποχρεώσεών μας προς την ΠΟΕΔΗΝ καθώς εξοφλήσαμε τις οφειλές μας μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και τώρα θα εξοφληθούν και οι οφειλές μας μέχρι τον Ιούνιο του 2018.
  • προχωρήσαμε στην εξόφληση των οφειλών που παρακρατούνται από του Ιατρούς του Νοσοκομείου για τον Σύλλογο τους. Επίσης σε συνεργασία με το τμήμα οικονομικών τακτοποιήσαμε το θέμα των κρατήσεων των Ιατρών και πλέον οι κρατήσεις αυτές θα πηγαίνουν απευθείας στους Ιατρούς και θα πάψει να υπάρχει το οργανωτικό αυτό πρόβλημα που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια.
  • Προχωρήσαμε στην αναδιάρθρωση και σύσταση του μητρώου των εργαζομένων του σωματείου.
  • Προχωρήσαμε στη δημιουργία σελίδας bloggspot του σωματείου για να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων σε θέματα που τους αφορούν .


Σε ότι αφορά την δεύτερη κατεύθυνση το σωματείο προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που είχαν να κάνουν με προβλήματα που απασχολούσαν διάφορους εργαζόμενους.
Έτσι λοιπόν.
  • Για μεγάλο χρονικό διάστημα κάναμε μεγάλο αγώνα για το θέμα που αφορούσε το προσωπικό καθαριότητας. Έγινε ένας αγώνας που είχε αίσιο τέλος και πλέον το προσωπικό της καθαριότητας εξακολουθεί να εργάζεται στο Νοσοκομείο μας .
  • Πραγματοποιήσαμε ημερίδα στο δημοτικό ωδείο της πόλης μας που είχε ως θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων.
  • Ζητήσαμε από την διοίκηση και πετύχαμε την τοποθέτηση προϊστάμενου επιστασίας έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μην υπάρχουν προβλήματα στους υπαλλήλους καθαριότητας και τραπεζοκόμων.
  • Προχωρήσαμε σε καταγγελία προς την διοίκηση του νοσοκομείου για ζητήματα Bullying και ζητήσαμε από τον κ. Διοικητή να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.
  • Θέσαμε σε συναντήσεις μας με την διοίκηση του νοσοκομείου το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη του προσωπικού που υπάρχει σε διάφορες υπηρεσίες του νοσοκομείου μας.
  • Πραγματοποιήσαμε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου μας με συμβολικά δωράκια και παρουσία Αι-Βασίλη.
  • Πραγματοποιήσαμε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για πρώτη φορά με την συνεργασία του συλλόγου των ιατρών του νοσοκομείου μας. Όλοι μαζί γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου δείξαμε με αυτή την συμβολική ενέργεια ότι είμαστε ενωμένοι στα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο μας.
  • Μοιράσαμε γλάστρες με λουλούδια για την εορτή του Πάσχα.
  • Επίσης υπάρχει η πρόθεση για να προχωρήσουμε σε αλλαγές στο καταστατικό του σωματείου μας και γιαυτό θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση που θα αφορά την έγκριση για αλλαγή στο καταστατικό μας.
  • Στη πορεία του έτους θα προχωρήσουμε και σε άλλες εκδηλώσεις που θα αφορούν τα προβλήματα των εργαζομένων και θα ανακοινωθούν στην πορεία.
    Τέλος, καλέσαμε και για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέπτεται το νοσοκομείο μας και  να συζητήσει και να ενημερώσει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας για θέματα που  απασχολούν όλους.


Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ
                                  
                                         

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δράμας σας ενημερώνει ότι την ΤΕΤΆΡΤΗ 9-5-2018 θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο μας για πρώτη φορά  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μ. Γιαννάκος.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα γενική συνέλευση στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του νοσοκομείου όπου και καλούνται να παραβρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Θα γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για τις δραστηριότητες του σωματείου την χρονιά που πέρασε και επίσης οι εργαζόμενοι θα συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για θέματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους καθώς επίσης και για τις δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

5η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ, 22-23/9/2018

5η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ,  22-23/9/2018 Συνάδελφοι και φίλοι,  πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος, σας καλούμε...