Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Προτάσεις της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για θέματα του νοσοκομείου και του ΕΣΥ

Η Ένωση Ιατρών του ΓΝ Δράμας ζητάει τα ακόλουθα από τους αρμόδιους φορείς:
1) Ζητούμε αύξηση κατά 1 εκατομμύριο ευρώ του προυπολογισμού για  το 2018. Δυστυχώς, ο προυπολογισμός από το 2012 και μετά, έχει μειωθεί πολύ (από περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ σε πιστώσεις το 2012 στα 6 εκατομμύρια το 2017) και παραμένει σταθερός τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω κρίσης. Το ιατρικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο, οι μόνιμες κρίσεις είναι λίγες και προχωρούν αργά ή βγαίνουν άγονες , οι συνθήκες εργασίας και νοσηλείας ειδικά στα επείγοντα και στις υπερφορτωμένες Παθολογική και Χειρουργική Κλινική είναι δύσκολες και στα φάρμακα επιθυμούμε περισσότερες θεραπευτικές επιλογές. Επίσης στο νέο οργανόγραμμα προβλέπονται θέσεις αιματολόγου και ογκολόγου, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένη δαπάνη για τις χημειοθεραπείες των ασθενών αυτών.
Το επιπρόσθετο αυτό ποσό προτείνουμε να διανεμηθεί ως εξής:
α) πρόβλεψη για επιπλέον 6 επικουρικούς ιατρούς (ΣΥΝΟΛΟ= 20 Για τους πρόσθετους 6 -μεικτά 2500 ευρώ/μήναΧ12Χ6= 180.000 ευρώ)
β) αύξηση 25% των δαπανών για προμήθεια φαρμάκων (25.000/μηναΧ12= 300.000 ευρώ)
γ) ριζική ανακαίνιση (ελαιοχρωματισμός, αλλαγή δαπέδων, κλιματιστικά, τουλάχιστον για την παλιά πτέρυγα, με έτοιμη προυπάρχουσα μελέτη = 520.000 ευρώ)
ΣΥΝΟΛΟ = 1.000.000 ευρώ
2) Zητούμε επιτέλους να ψηφιστεί σε ΦΕΚ η πρόταση του ΔΣ του ΓΝ Δράμας για το νέο οργανόγραμμα που εκκρεμεί από τα τέλη Μαίου, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, γιατί έγινε μετά από ομόφωνη συμφωνία του επιστημονικού συμβουλίου και των σωματείων ιατρών και εργαζομένων και εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες και προοπτικές για το μέλλον. Επιμένουμε στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των επί επί 20 έτη προ-υπαρχόντων 2 Παθολογικών Κλινικών και στη σύσταση θέσεων Αιματολόγου και Ογκολόγου για αντιμετώπιση των πολλών καρκινοπαθών.
3) Ζητούμε την προκήρυξη θέσεων γενικών ιατρών για τη στελέχωση του ΤΕΠ και στην προκύρυξη που σχεδιάζεται κεντρικά να ζητούνται κατά προτεραιότητα γενικοί ιατροί και ελλείψει αυτών οι άλλες 4 σχετικές με τα ΤΕΠ ειδικότητες. Πιστεύουμε ότι είναι η γενική ιατρική είναι η καλύτερη ειδικότητα που μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο των ΤΕΠ και να κάνει οικονομίες κλίμακας και υλικών-πόρων και προσωπικού με καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Για να στελεχωθούν όμως τα ΤΕΠ στην επαρχία, ζητούμε την θεσμοθέτηση των ΤΕΠ στο ΓΝ Δράμας ως άγονη ζώνη τύπου Α', ως το μόνο σοβαρό κίνητρο προσέλκυσης ιατρών.
Με τιμή,
   Κ.Μπλούχος                           Α.Ξάνθης                                    Π.Κιόρτεβε
Πρόεδρος                              Γραμματέας                                    Ταμίας


Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Δράμας συμφωνεί με τις προτάσεις που κατέθεσε η Ένωση Ιατρών του Γ.Ν.Δράμας και συντάσσεται στον αγώνα για την πραγματοποίησή τους. Το σωματείο των εργαζομένων έχει καταθέσει τις προτάσεις του για το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου μας από τον Μάιο και επίσης, έχει ως πάγια αιτήματά του, τόσο την αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου μας όσο και την πλήρη στελέχωση του. 

Ηχηρό το μήνυμα εκατοντάδων Δραμινών για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στη Δράμα


Μια ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας, σχημάτισαν  εκατοντάδες Δραμινοί, πολίτες, σύλλογοι και φορείς, με κυρίαρχο αίτημα τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας.




Πηγή: http://www.proinos-typos.gr/ichiro-minyma-ekatontadon-draminon-gia-ti-dimiourgia-ogkologikou-tmimatos-sti-drama/

5η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ, 22-23/9/2018

5η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ,  22-23/9/2018 Συνάδελφοι και φίλοι,  πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος, σας καλούμε...